tisdag 24 maj 2016

Nya inköp! Apple & betsson

Haft så mycket att göra på annat håll att bloggandet fått sig se sig hamna i andra hand, men tänkte göra en liten uppdatering kring senaste inköpen.

Apple har haft det motigt det senaste året och nådde 2års botten runt 90 för en vecka sedan, jag har varit sugen på att köpa Apple de senaste veckorna efter att den har fortsatt att sjunka och slog till på 92,81 $ efter nyheten att Warren Buffet tagit en position genom sitt investmentbolag Berkshire Hathaway.


  • Apple Inc 8 st á 92,81 dollar, effekt på årlig utdelning 127,50 kr(efter avdragen källskatt)

Dessutom har det kommit nyheter om att Apple meddelat sina underleverantörer om att förvänta försäljning kring 72-78 miljoner enheter per år av den nya Iphone 7 vilket är den högsta produktionsnivån på två år och ligger långt över de 65 miljoner enheter som vissa analytiker hade räknat med. 

Så med andra ord, fick köpt till ett bra pris innan den vände upp och känns som ett finfint innehav långsiktigt med ett p/e på under 10, Apple tjänar massor av pengar längst hela kedjan, inte bara vid inköp av produkter utan även appar, itunes, nya sladdar och allt som hör till. Tror på dem långsiktigt.Mitt andra köp blev Betsson, har gått från 150-160 ner till 110 på allmän börsoro och att bettingsektorn nyktrat till lite värderingsmässigt, även fast Unibet fortfarande är nästan dubbelt så högt värderat som Betsson, detta beror ju dels på att man verkar i olika länder och har intäkter som kan påverkas olika av förändringar av lagar på specifika marknader. Nog om detta, man delar ut rejält med pengar med en direktavkastning på precis över 4% och med en sommar innehållandes EM och OS, samt World Cup framöver så ser det ju helt klart väldigt ljust ut kortsiktigt, långsiktigt tror jag att marknaden står inför en konsolidering och det vinner alltid jättarna på, både genom uppköp och att man får spellicenser på nya marknader som driver tillväxten.


  • Betsson B 50 st á 110 kr, effekt på årlig utdelning 226 kr
Jag tror på spelsektorn på lång sikt och kan tänka mig att fylla på ifall man går ner under 100 kr, dock tror jag inte det kommer hända så länge börsen inte rasar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar