Strategi

Jag har bestämt mig, jag vill bygga en utdelningsmaskin. Det innebär att jag vill placera mina pengar i aktier som delar ut mycket pengar. Jag vill också att bolaget är bra, så att det kan dela ut mer pengar, rätt logiskt och bra inför framtiden helt enkelt! Hur kan jag veta ifall bolaget är bra? Jo en enkel princip är att ifall bolaget har ökat utdelningen länge, alltså ökad utdelningstillväxt, så gör bolaget någonting rätt. Genom att bolaget hela tiden ökar sin utdelning så kommer jag att få mer pengar varje år som går, vilket långsiktigt bör bli en utdelningsmaskin. 

Varje gång jag får en utdelning så vill jag investera dessa pengar i nya aktier, vilket skapar en ränta-på-ränta effekt och gör att jag hela tiden får mer aktier, som ger mer utdelning som...ja ni fattar grejen, helt enkelt växer både antalet aktier och samtidigt dess värde. 

Jag äger idag aktier som inte tillhör kategorin "stabila bolag med hög utdelning", jag vill egentligen avveckla dessa innehav men jag har samtidigt köpt aktierna för att jag tror på bolagen framöver, så tills jag har gått igenom bolagen här i bloggen så får dessa vara kvar, gör jag mig av med några av dom så kommer jag självklart skriva om det. 

Tanken för mig är att öka min utdelning och genom att följa detta varje månad så drivs jag också av att sätta in mer pengar på börsen och köpa fler aktier som ger mig utdelning. Jag försöker alltså att bortse från värdet på min portfölj idag och istället titta på hur mycket utdelning jag får ta del av från varje bolag och förhoppningen om att denna självklart ökar! 

Jag vill vara långsiktig, jag vill i min portfölj svenska utdelningsaktier aldrig sälja ett innehav utan gärna behålla dessa för alltid, det känns sjukt att skriva för alltid, men det ligger en tydlig tanke bakom, som Warren Buffet myntade "The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient."

Jag har börjat tidigt, och en stor fördel för mig är att jag har tiden på min sida, att jag enbart är 24 år gammal innebär att jag i 40 år framöver har möjlighet att bygga en otrolig utdelningsmaskin, vilket kanske gör att jag inte ens behöver arbeta tills jag är 65, eller 70 som antagligen kommer vara pensionsåldern när jag väl når dit. 

jag vet att jag börjat investera på "toppen" av börsen men skulle vi hamna i ett läge där börsen backar mycket får jag ju finfina möjligheter att köpa på mig mer, än så länge har jag ju inte speciellt mycket pengar investerat, då jag inte varit med så länge!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar